ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ/ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία του Bombay gin εκτείνεται μέχρι το 1760 όταν ο 24χρονος Thomas Dakin έκτισε το αποστακτήριό του στο Warrington της βορειοδυτικής Αγγλίας. Λόγω της κακής συγκομιδής εκείνου του έτους, δεν ξεκίνησε να αποστάζει το «Warrington Dry Gin» μέχρι το 1761. Αυτή η καθυστέρηση του έδωσε την ευκαιρία να τελειοποιήσει τη συνταγή του, καθώς αποδείχθηκε όχι μόνο ότι ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά 200 χρόνια αργότερα επιλέχθηκε να γίνει το Βombay Gin και 27 χρόνια μετά αποτέλεσε το ουσιαστικό DNA στο οποίο προστέθηκαν δύο επιπλέον βοτανικά για να δημιουργηθεί το Bombay Sapphire gin.
ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ/ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Η μοναδική γεύση του Bombay Sapphire είναι αποτέλεσμα 2 βασικών στοιχείων: του μοναδικού συνδυασμού των 10διαφορετικών βοτάνων που περιέχει & της πρωτοποριακής μεθόδου απόσταξης που χρησιμοποιεί με τη διαδικασία “έκχυσης ατμού”, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα gins, τα οποία βράζουν τα botanicals απευθείας στο αλκοόλ για να επιτύχουν τη γεύση τους, η θαυμάσια ξεχωριστή γεύση του Bombay gin δημιουργείται με τη διαδικασία της έγχυσης ατμού.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΡΚΑΣ/ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Το Bombay Sapphire έχει ένα μοναδικό ντελικάτο αρωματικό προφίλ και μια σύνθετη αλλά παράλληλα απόλυτα ισορροπημένη γεύση, αποτέλεσμα της ιδιαίτερης διαδικασίας απόσταξης που χρησιμοποιεί.