4 ΕΠΟΧΕΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Ποικιλίες: 50% ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ, 50% CHARDONNAY
Περιοχή: ΑΡΚΑΔΙΑ (ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ)
Χώρα: Ελλάδα
Ένδειξη: ΠΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑ
Σχόλια Οινοποιού
Εμφάνιση: Λαμπερό αχυροκίτρινο χρώμα
Άρωμα: Αρωματικό και πολύπλοκο, χαρακτηρίζεται από αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων σε συνδυασμό με φευγαλέες νύξεις δρύος.
Γεύση: Γενναιόδωρο και λιπαρό στη γεύση, άριστα ισορροπημένο με δομή και φινέτσα και αρωματική επίγευση που διαρκεί.
Αρμονία γεύσεων: Συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα, πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, καλοκαιρινά πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
Οινοποίηση
Με στόχο την παραγωγή ενός κρασιού που θα αναδεικνύει εντονότερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, επιλέγουμε σταφύλια από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Chardonnay του αμπελώνα μας με την πιο προχωρημένη ωριμότητα κάθε χρονιά. Μετά τον χειρονακτικό τρυγητό τα σταφύλια έρχονται στο οινοποιείο όπου και ψύχονται στους 10 0 C . Ακολουθεί χειροδιαλογή , εν συνεχεία εκραγισμός και μερική έκθλιψη και είσοδος του σταφυλοπολτού στο πιεστήριο. Εφαρμόζουμε την τεχνική της προζυμωτικής εκχύλισης , 3 – 5 ώρες για το Μοσχοφίλερο και 6-8 ώρες για το Chardonnay, σε χαμηλή θερμοκρασία παρουσία διοξειδίου του άνθρακα. Μετά την ήπια πίεση των σταφυλιών το γλεύκος οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου και ηρεμεί πριν την στατική απολάσπωση. Η ζύμωση διεξάγεται με χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων. Στα μέσα της ζύμωσης , το Chardonnay οδηγείται σε δρύινα βαρέλια όπου και ωριμάζει για 3-4 μήνες με τακτική ανάδευση των φίνων λασπών. Το Μοσχοφίλερο ζυμώνει εξ’ ολοκλήρου σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό χαμηλές θερμοκρασίες διατηρώντας έτσι το φρουτώδες – ανθικό προφίλ της ποικιλίας ενώ στην συνέχεια ωριμάζει με την τεχνική των τακτικών αναδεύσεων των φίνων λασπών ενδυναμώνοντας έτσι τον χαρακτήρα του. Η κάθε ποικιλία οινοποιείται χωριστά ενώ η ανάμειξη γίνεται σε τελικό στάδιο πριν την εμφιάλωση.
Αναλυτικά στοιχεία
Αλκοόλη: 11.7%
Πτητική οξύτητα: 5.3 meq/lt acetic acid
Ολική οξύτητα: 6.1 gr/lt tartaric acid
pH: 3,29
Σάκχαρα: 3.9 gr/lt
Ολικό SO2: 141 ppm
Γευστικό προφίλ

















